Ανακοίνωση για Εθνική Ομάδα Kickboxing

1 Ιουλίου, 2021

Αρ. Πρωτ. 8186/30-06-2021

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2021

Θέμα: Ανακοίνωση για Εθνική Ομάδα Kickboxing  

            Λόγω μη επιχορήγησης, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, της ομοσπονδίας μας, παρακαλούνται πολύ, όλοι οι σύλλογοι που έχουν αθλητή Α’ κατηγορίας σε οποιοδήποτε αγωνιστικό στυλ, ο οποίος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα επίσημα πρωταθλήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WAKO), με την προϋπόθεση ο εν λόγω αθλητής να πληρώσει εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδά του, μπορούν να στείλουν αίτημα με τα στοιχεία του, το πλήρες ονοματεπώνυμό του (με Ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, όπως ακριβώς στην ταυτότητά του), την πλήρη ημερομηνία γέννησης, το αγωνιστικό του στυλ, τα κιλά του και τον αριθμό δελτίου του, ώστε να μπορέσει να γίνει η επιλογή του.

            Σε όποια κατηγορία θα υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές από το επιτρεπτό όριο για κάθε χώρα που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα γίνει αγώνας διεκδίκησης μεταξύ των αθλητών αυτών. Σημειώνεται ότι οι αθλητές που έχουν ήδη διάκριση (μετάλλιο) σε Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WΑΚΟ προηγούνται έναντι των άλλων αθλητών. Ενημερώνουμε επιπλέον, ότι οι αθλητές που έχουν διακριθεί (μετάλλιο) στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν προτεραιότητα για την κατηγορία τους έναντι όλων των άλλων αθλητών που δεν έχουν διακριθεί. Επίσης, διευκρινίζεται ότι προπονητές που θα θελήσουν να ακολουθήσουν την εθνική ομάδα θα πληρώσουν και αυτοί τα έξοδα μόνοι τους. 

            Σας υπενθυμίζουμε τέλος, για τις εξής υποχρεώσεις των συμμετεχόντων στα Πρωταθλήματα της WAKO. Παρακαλούμε πολύ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και για την σωστή συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω υποδείξεις:

Ένδυση αθλητών

Για τo Point Fighting:

Παντελόνι και μπλούζα σε σχήμα V

Για τo Light Contact:

Παντελόνι και μπλούζα κοντομάνικη

Για το Kick Light:

Σορτσάκι και μπλούζα κοντομάνικη

Για τα αθλήματα στο ρινγκ (Low Kick, K1 Rules):

Σορτσάκι

Για τα αθλήματα στο ρινγκ (Full Contact):

Παντελόνι μακρύ.

Προστατευτικά

Για τα αθλήματα στο τατάμι:

Ανεξαρτήτου χρώματος κάσκα, μασελάκι, γάντια 10 oz, σπασουάρ, καλαμίδες και παπουτσάκι.

Για το Point Fighting:

Επιπλέον προστατευτικό επιαγκωνίδες.  

Για γυναίκες οπωσδήποτε προστατευτικό στήθους.

Για τα αθλήματα στο ρινγκ:

Κάσκα, μασελάκι, γάντια 10 oz, σπασουάρ, καλαμίδες και παπουτσάκι (γάντια και κάσκα χρώματος ανάλογου της γωνίας που θα κληρωθεί).

Για γυναίκες οπωσδήποτε προστατευτικό στήθους (ανάλογου της γωνίας που θα κληρωθεί).

Λοιπά έντυπα

  • Δελτίο WAKO
  • Χαρτί γιατρού γραμμένο στα αγγλικά.
  • Υπεύθυνη δήλωση και των δύο γονιών (στους ανήλικους συμμετέχοντες).
  • Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή έγκυρο διαβατήριο.

            Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing σας ενημερώνει ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WAKO (για αθλητές άνω των 18 ετών) για το έτος 2021 θα γίνει στην πόλη Jesolo Lido της Ιταλίας, από 15 έως και 24 Οκτωβρίου 2021. Παρακαλούνται  πολύ όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι να δηλώσουν τους αθλητές τους για το εν λόγω πρωτάθλημα “WAKO WORLD Kickboxing Championship”, το αργότερο μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2021 (σας επισυνάπτουμε την προκήρυξη).

            Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της WAKO (WAKO European Championships (All Disciplines) for Older Cadets, Younger Juniors and Older Juniors) θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 14 Νοεμβρίου 2021 στην πόλη Budva στο Μαυροβούνιο. Οι σύλλογοι που έχουν αθλητές που ενδιαφέρονται θα πρέπει να τους δηλώσουν έως και τις 20 Ιουλίου 2021 (η προκήρυξη θα κοινοποιηθεί μόλις μας σταλεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία).

            Παρακαλούμε πολύ, όπως δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις ημερομηνίες, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την απαιτούμενη έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ’ επέκταση με τη μοριοδότηση των αθλητών. 

            Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφόρηση ή διευκρίνιση.

                                                                        Με εκτίμηση,

                                                                        Ο Πρόεδρος

                                                                        Μιχαήλ Τριανταφύλλου